Nisa Suresi Türkçe Altyazılı Dinle

Sosyal Medyada Paylaş:

Nisa Suresi Türkçe Altyazılı Dinle


Nisa Süresi Dinle, Nisa Süresi Konusu, Nisa Suresi Türkçe Altyazılı Dinle, İshak Danış Nisa Süresinin Tamamını Dinle.

Nisa Suresi Medine'de İnmiştir. Nisa Süresi Hendek Savaşının Ardından İnmeye Başladığı Düşünülmektedir. Sure Kûfe Kıraatini Esas Alan Eldeki Mushaflarda 176 Ayettir. Nisa Suresini Basralılar 175, Şamlılar İse 177 Ayete Taksim Ettiler. Nisa Süresi Her Fırsatta Ahlak Ve Akide Arasındaki Kopmaz Bağa Dikkat Çeker. Haksız Kazanç Yemenin Çirkinliği Ve Müslümanlar Arası Muhabbetin Gerekliliği Vurgulanır. Sure Miras Hukukuna Dair Kelâle Ayeti İle Son Bulur.

Nisa Suresi Konusu:
Surenin Bütününde Maksat Beş Temel Emniyeti Korumaktır.
1. Can Emniyeti
2. Akıl Emniyeti
3. Din Emniyeti
4. Nesil Emniyeti
5. Mal Emniyeti
Nisa Suresinin Ana Konusu Adalet Ve Hukuktur. Hukukun Temelinde İnsanlık Ortak Paydası Ve Sorumluluk Ahlakı Olduğunu Vurgulayan Bir Ayet İle Başlar. Bu Ayet Muhataplarını Allah'a Karşı Sorumlu Davranmaya Çağırırken, Hem İnsanlığın Hem De Merhametin Ortak Sembolü Olan "Rahim Bağına" Dikkat Çeker.
"Ey İnsanlık Ailesi, Sizi Bir Tek Canlı Varlıktan Yaratan, Ondan Da Eşini Var Eden Ve Her İkisinden De Bir Çok Erkek Ve Kadın Üreten Rabbinize Karşı Sorumluluğunuzun Bilincinde Olun! Kendisi Adına Birbirinizden Hak Talebinde Bulunduğunuz Zat'a Ve Bu İnsanlık Bağına Karşı Sorumluluk Duyun. Kuşkusuz Allah, Üzerinizde Daimi Bir Gözetleyicidir"
Daha Sonra Aile Hukuku Çerçevesinde Yetimlerin Hakkını Gözetmeyi Emreden Ayet Gelir.
Sure Kadınlar Anlamına Gelen Nisâ Adını, Girişinde Yer Alan, Kadının Hak Ve Sorumluluklarını Dile Getiren Ayetlerden Alır. Sahabe Döneminde Bu Adla Anılmıştır. Tabiri Caizse Kadının Esamesinin Okunmadığı Bir Toplumda, Kadın Halk Ve Sorumluluklarından Söz Eden Bir Sure Barındırmak, Kur'an'ın Gerçekleştirdiği Sosyal Hamlelerdendir.

Nisa Suresi Tamamını Türkçe Altyazılı Dinle:

İnşirah Suresi Fazileti
http://insirah-suresi.blogspot.com.tr/

Nisa Suresi Türkçe Altyazılı Dinle Rating: 4.5 Gönderen: Yeni İş Fikirleri

0 yorum:

Yorum Gönder