İnşirah Suresi Fazileti E Lem Neşrah

Sosyal Medyada Paylaş:

İnşirah Suresi Fazileti E Lem Neşrah


İnşirah Suresi Fazileti, İnşirah Suresinin Arapça Ve Türkçe Okunuşu, İnşirah Suresinin Faziletleri.

İnşirah Suresi
İnşirah suresi, peygamber efendimizin ( sav ) ruhsal açıdan zor geçirdiği bir dönemde indirildiği için rahatlatan bir sure olarak da bilinir. Kuran-ı Kerimin 94. Suresi olan inşirah suresi,kelime anlamı olarak da rahatlamak, ferahlamak, sevinmek, açılmak anlamına da gelir. Ayrıca Hz. Muhammed ( sav ) göğüs kafesinin açılıp kalbini rahatlatılması, huzura ve feraha kavuşturulmasını anlatması nedeniyle sureye inşirah adı verilmiştir.

İnşirah suresinin Arapça okunuşu şöyledir:
Bismillahirrahmânirrahîm. E lem neşrah leke sadrek (sadreke). Ve ve - dagnâ anke vizrek (vizreke). Ellezî en kada zahrek (zahreke). Ve refa’ nâ leke zikrek (zikreke). Fe inne maal usri yusra (yusren). İnne maal usri yusrâ (yusren). Fe izâ feragte fensab. Ve ilâ rabbike fergab.

İnşirah suresinin türkçe meali ise şöyledir:
Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla (Ey Muhammed!) Senin göğsünü açıp genişletmedik mi? Belini büken yükünü üzerinden kaldırmadık mı? Senin şânını yükseltmedik mi? Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul. Ancak Rabbine yönel ve yalvar.

İnşirah Suresi Fazileti E Lem Neşrah
İnşirah suresinin faziletleri
İnşirah suresinin mealinden de anlaşılacağı gibi,inşirah suresi peygamber efendimizin kalbinin daraldığı bir dönemde indirildiğini, kalbindeki kötü düşüncelerden arındırıldığını belirtmektedir. İnşirah suresi ile ilgili olarak peygamber efendimiz ( sav ) bu surenin okunmasının önemi ile ilgili olarak: İnşirah suresini okuyan kimseler,sıkıntısı olup ta bana gelip sıkıntısını anlatmış, sıkıntısını çözmüş gibi olurlar.

Ruhsal olarak daraldığınızda, kalbinizin karardığını, imanınızın zayıfladığını hissettiğiniz dönemlerde, imanınızı tazelemek, ruhunuzu temizleyerek kalbinizi kötü duygulardan arındırmak istediğinizde inşirah suresini okuyarak ruhsal olarak bir tazelenme sağlayabilirsiniz.İnşirah suresini; hayatınızın her evresinde karşılacağımız zorluklar nedeniyle ruhsal olarak çöküntüler yaşayabiliriz. Kalbimizi rahatlatmak ruhsal bunalımlardan kurtulup Allah’ a sığınmak için İnşirah suresi ile birlikte Ayet- el Kursi okuyarak sıkıntılı durumların ruhumuza, psikolojimize ve kalbimize getirdiği çöküntülerden kurtulabiliriz.

İnşirah suresini; sabah evden çıktığınızda düzenli olarak 11 defa okuyup ardından 11 defa Ayet- el Kursi okuyarak gününüze ruhsal açıdan ve manevi açıdan iyi başlamanızı ve imanınızın sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Ancak İnşirah suresini okumuş olmak için okumamalı gönülden okumalısınız.

İnşirah suresi maneviyat eğitimleri olan Sufii terapilerde çoğunlukla gün içerisinde düzenli olarak 99 defa okutulmaktadır. Sufi terapide okutulmasının temel sebebi olarak İnşirah suresinin mealinde geçen: ‘’ şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır, gerçekten güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyleyse bir işi bitir ve diğerine koyul. Rabbine yönel ve yalvar. ‘’ cümlelerinin anlamı insanların beyinlerine ve kalplerine iyice yerleştirilerek her zorluğun karşısında aslında bir kolaylık olduğu ve hiç bir zorluk karşısında ruhsal ve kalbi duyguların kaybedilmemesi gerektiğini öğreterek ruhsal terapi yapılmaktadır.

Manevi olarak ilerlemek, ilim seviyesini yükseltmek isteyenlerin; her gün namaz vakitlerinden sonra 200 defa inşirah suresini okumaları ile esrarı ilahiyye olarak adlandırılan maneviyatın gizemlerinin bir kısmını öğrenebilecekleri bilinmektedir. İçinde bulunduğunuz sıkıntılı durumlarda dilediğiniz dileklerin kabul olması ve içinde bulunduğunuz sıkıntıdan kurtulabilmeniz için, 2 rekat hacet namazı kıldıktan sonra 152 kere önce allahüekber tespihini okuyarak sonrasın inşirah suresini okumaları sonrasında dileklerinin kabul olacağı bilinir.

Farz namazları rekatlarından sonra, 7 defa okuyan kimselerin rızıkları artar ve kederlerinden kurtulurlar. İnşirah suresinin yatmadan önce okunması ile gece uykularında korkan, ruhsal olarak uyumakta sıkıntı yaşayan insanlar bu sıkıntılardan kurtulurlar.

İnşirah suresinin faydaları, faziletleri ve insanlar üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle ihtiyaç duyulduğunda değil sürekli olarak evden çıkarken, vakit namazlarında ve yatmadan önce düzenli olarak okunmalıdır. Bu sayede insanlar manevi olarak ruhlarını zenginleştirerek imanlarını kuvvetli tutmuş olursunuz.
İnşirah Suresi Dinle
İnşirah Suresinin Faziletleri
Bakara Suresi

İnşirah Suresi Fazileti E Lem Neşrah Rating: 4.5 Gönderen: Yeni İş Fikirleri

0 yorum:

Yorum Gönder